DIT BOLIGOMRÅDE

Om Vapnagaard

Vapnagaard er 57 boligblokke og næsten 4.000 beboere. Vapnagaard er også flotte grønne områder, godt naboskab og lokalt foreningsliv.

Opdateret den 1. juni 2023 / bve

Boliger på toppen af Helsingør

De fleste af Vapnagaards beboere er glade for at bo i bebyggelsen. Flere af de beboere, der flyttede ind i 1970, da Vapnagaard blev opført, bor her stadig. En betragtelig del af deres børn, bor her i dag med deres familier.

Vapnagaard er på mange måder som en stor landsby, hvor mange kender hinanden. Du har mulighed for at blive en del af fællesskabet, hvis du selv vil.

Bebyggelsen

Vapnagaard er med sine 1742 boliger og næsten 4.000 beboere Helsingørs største bebyggelse. 57 boligblokke fra Hestens Bakke i nord til Piskesmældet og Ponydalen i syd.

Vapnagaard blev opført i perioden 1969 til 1972. Siden da er bebyggelsen blevet renoveret flere gange og fremstår i dag, med sine teglklædte gavle og pæne facader, som et moderne og smagfuldt byggeri.

Området

Bebyggelsen er omkranset af dejlige grønne områder, hvor der er gode muligheder for udeliv for børn og voksne. Her er mange velholdte legepladser og klatre- og fitnessredskaber. Midt i bebyggelsen ligger en stor sø, som er en spadseretur værd. Overalt står der bænke og borde. I området findes også to nyttehaver, der passes af beboerne.

Multiparken, der ligger i Vapnagaards ’baghave’, er populær blandt børn og unge fra nærområdet. Her kan de skate, køre på løbehjul og spille fodbold i trygge rammer.

Bebyggelsen er omkranset af dejlige grønne områder

Lejlighederne

Lejlighederne i Vapnagaard har forskellige størrelser – fra to til fem værelser – nogle har egne haver og andre fine overdækkede altaner. Hvis du vil lave noget om i din lejlighed, skal du altid starte med at få ændringen godkendt af Boliggården. Vi opfordrer dig til at sætte dig ind i de regler, der gælder, når man bor i en almen bebyggelse.

Faciliteter

Der forefindes vaskeri i kælderen med vaskemaskiner, tørretumbler og tørrerum. Vaskeriet drives af PayPerWash og bygger på, at vi i fællesskab sørger for, at der ser ordentligt ud. 

Næsten alle områder har et beboerlokale, som beboerne kan leje til private arrangementer. Vapnagaards beboere har desuden mulighed for at leje Laden i Gl. Vapnagaard til en privat fest.

Servicecenter og driftskontor​

På Hovmarken 7 finder du Servicecentret. Her kan beboerne mødes over en kop kaffe og læse dagens aviser. Du kan også benytte en computer og printer.

Driftskontorets sekretærer er klar ved skranken på hverdage kl. 10-12, hvis du har brug for hjælp. Kan du ikke møde op om formiddagen, kan du altid ringe og lave en aftale på et mere passende tidspunkt.

Driftssekretærerne sidder klar ved telefonen (4925 2627) på hverdage kl. 8-10. Du kan også sende en mail til drift1@boliggaarden.dk

Kulturhus Syd

I forlængelse af Servicecentret ligger Kulturhus Syd, der drives i samarbejde med Helsingør Kommune. Kulturhus Syd har mange arrangementer for børn og voksne, så hold øje med Kalenderen og følg Kulturhus Syds facebookside.

Gammel Vapnagaard​

På Hovmarken 8 knejser den gamle gule gård, som Vapnagaard er bygget omkring. I stuehuset holder de boligsociale medarbejdere til. Her har du mulighed for at søge familiemæssig- og økonomisk rådgivning. 

På den anden side af den nyrestaurerede gårdsplads, ligger Laden og Pigekammeret; to forsamlingslokaler, der benyttes til forskellige sociale aktiviteter. 

Dit område

Vapnagaard er opdelt i 11 områder. Områdebestyrelsen består af frivillige beboervalgte og en formand, der samtidig er en del af fællesbestyrelsen.

Vil du have indflydelse på dit område, kan du tage aktiv del i beboerdemokratiet. Det gør du ved at deltage i beboermøderne og give din mening til kende. Du har også mulighed for at stille op som medlem af din områdebestyrelse.

Afdelingens årsmøde

Hvert år i september mødes beboerne til årsmødet, afdelingens besluttende myndighed. Det er her formanden og andre medlemmer af bestyrelsens forretningsudvalg vælges.

Alle beboere kan stille forslag til afstemning på årsmødet. Forslagene behandles, så en evt. huslejestigning vil fremgå. Sørg for at dit forslag er formuleret, så det ikke kan misforstås. Du kan evt. bede om hjælp hos din områdeformand

Aktiviteter og foreninger

Du vil kunne finde en lang række fællesskaber i Vapnagaard, som du har mulighed for at blive en del af. Det handler om at finde en aktivitet, der interesserer dig.

En lang række forskellige foreninger og klubber har lejet sig ind i kælderlokalerne under Vapnagaards blokke. Her finder du alt fra systue til billardklub. Nogle af klubberne tilbyder plads til nye medlemmer. Andre har en anden form for tilbud til Vapnagaards beboere, f.eks. Cykelværkstedet og Tøjkælderen, der begge drives på frivillig basis.

Vapnagaard TV

Vapnagaard har sin egen tv-station, VTV, der drives af frivillige beboere. De sender på det interne tv-net og på Kanal Hovedstaden, og derudover har VTV også en infokanal, der døgnet rundt viser, hvad der sker i bebyggelsen.

Tæt på alt og plads til alle​

I gå-afstand på bilfri stisystemer kan du nemt komme til indkøbscenter, børneinstitutioner, skole og gymnasium, kirke eller moské, sundhedshus og Helsingør Kommunes borgerservice.

Vapnagaard har både en +55 blok, der er reserveret til beboere, der er fyldt 55 år og ikke har hjemmeboende børn. Her er også en seniorblok.

Er der noget, du er i tvivl om eller har du spørgsmål til livet her i Vapnagaard, er du meget velkommen til at kontakte Vapnagaards formand.