Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

15.09.23 | OH, JOSEPHINE Teater i Laden

15. september, 2023 | 17:00

Fredag den 15. september 2023 kl. 17-18.15
OH, JOSEPHINE Det Flydende Teater + Teatergrad

Laden, Hovmarken 8, 3000 Helsingør

Køb billet her.

Danmark i en jazztid

Josephine Baker blæste til kulturkamp i 1920´erne og vi rammes stadig af vinden i dag. Oh, Josephine er et musikdramatisk portræt af et Danmark midt i en brydningstid, hvor vores nationale grundværdier udfordres, alt imens vi styrer direkte mod en verden i krig.

Parallellerne mellem 1920´erne og vores samtid i 2020´erne er rystende. Retorikken har måske nok ændret men, grundlæggende står vi som samfund over for mange af de samme udfordringer; efterdønningerne fra en dødelig epidemi, økonomisk ustabilitet, nationalstaternes genkomst, spirende nationalisme, heftige race-diskussioner, stigende flygtningestrømme og ikke mindst udsigt til en potentiel ny verdenskrig på europæisk jord.

I 1920´erne styrede samfundet direkte mod afgrunden, i 2020´erne har vi stadig mulighed for at lære af historien og handle …

Oh Josephine er et musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid. Med en blanding af nykomponeret jazz og tidens ikoniske musik følger forestillingen konsekvenserne af Josephine Bakers fire besøg i København. Hendes koncerter, venskaber og dybe konfrontationer med den danske kulturelite. Vi følger i Bakers musikalske spor og portrætterer de trykbølger hun sætter i kraft af sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener. Forestillingen spænder fra optakten til hendes første optræden i 1928 og helt frem til 1945, hvor alle aktører i den danske kulturkamp enten er blevet radikaliseret, paralyseret eller udslettet af den hærgende verdenskrig.

Læs mere Helsingør Teater

Detaljer

Dato:
15. september, 2023
Tidspunkt:
17:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Laden