4. oktober 2016 - Nyheder

Vapnagaard Bibliotek lukker

BIBLIOTEK: Den 3. oktober blev dagen hvor et flertal i Helsingør Kommune besluttede, at der efter 34 år ikke længere skal være bibliotek på Vapnagaard.

Som et led i budgetaftalen for 2017 besluttede et byrådsflertal bestående af De Konservative, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, SF og Det Radikale Venstre at spare cirka 1,5 millioner kroner ved at lukke biblioteket i Servicecentret, Hovmarken 7.

- En trist beslutning, kalder Vapnagaards formand, Anje Holmstad, det.

- Men heldigvis er der en vilje fra kommunal side, til at nogle af funktionerne fra det gamle bibliotek skal fortsættes i et nyt medborgerhus, og derfor håber vi i forretningsudvalget også, at der stadig vil være aktiviteter i lokalerne til glæde for både Vapnagaards beboere og for besøgende udefra, lyder det fra formanden.

 

 Anje HolmstadMerete Larsen

"Trist", lyder det fra Vapnagaards formand, Anje Holmstad, der dog er fortrøstningsfuld og håber på nye aktiviteter i det snart lukkede bibliotek. "Skuffet", er meldingen fra Merete Larsen, der er bruger og beboer på Vapnagaard.

 

Efter hvad vapnet.dk erfarer, så er planerne fra Helsingør Kommune, at der fortsat skal være aktiviteter som lektiehjælp, indsats overfor læsesvage familier og flere kulturelle arrangementer og aktiviteter for unge og voksne i lokalerne.

Fra flere sider peges der på medborgerhuset Bølgen i Ålsgårde, som et forbillede for et nyt medborgerhus i Vapnagaard Servicecenter.

Det trøster dog ikke Merete Larsen fra Blishøj. Hun var drivkraften bag underskriftindsamlingen mod bibliotekslukningen, og hun mener, det er en stor fejl at lukke biblioteket.

- Jeg mener ikke et medborgercenter kan afløse et rigtigt bibliotek, fortæller hun.

- Faktisk så er jeg og flere andre frivillige alvorligt skuffede over lokalpolitikerne. Lysten til at være aktiv og frivillig falder med det samme, når vi oplever, at der ikke er opbakning fra kommunen, siger Merete Larsen

Ud over at være bruger på Vapnagaard Bibliotek, så er Merete Larsen også som frivillig bydelsmor aktiv med at læse dansk med fem syriske børn på biblioteket.

- Børn i forskellige aldersgrupper og med mange forskellige behov for læsemateriale. Jeg er ikke sikker på, at jeg og de kan fortsætte det arbejde, hvis det skal forgå nede i byen på Kulturværftet, fortæller Merete Larsen.

Der er endnu ikke lagt en plan for lukningen af Vapnagaard Bibliotek. Efter hvad vapnet.dk erfarer, så har Helsingør Kommune givet håndslag på, at man ikke opsiger lejeaftalen for lokalerne i forbindelse med lukningen, men hvornår der kan startes et medborgercenter op, er endnu ikke udmeldt.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627