15. maj 2018 - Nyheder

Nyt spisested tager form

SPISESTED: Beboerne på Vapnagaard kan godt begynde at finde den store appetit frem og fyre op under madglæden. Efter sommerferien åbner boligområdets nye spisested, Café Mai i de lokaler, hvor Væbnercaféen i sin tid lå (Hovmarken 8).

Det er Mai-Anh Johnsen, der i juni måned rykker ind for at gøre klar til åbningen af det nye madsted på toppen af Helsingør.

- Jeg er udlært kok på Hotel Marienlyst, har været flere forskellige steder og har i de seneste syv år haft en restaurant i Ålsgårde. I løbet af juni måned rykker jeg ind i lokalerne på Vapnagaard for at sætte på plads og gøre klar til åbningen efter sommerferien, fortæller Mai-Anh Johnsen til Vapnagaard Nyt.

Hun fortæller, at der blandt andet skal laves nye gulve, opsættes en bardisk, ordnes køkken, etableres ny ovn og males over det hele for at gøre stedet klar til åbningen. Tanken er også at lave en terrasse eller en lukket gårdhave i forbindelse med Café Mai, hvor gæsterne kan nyde forskellige former for mad og drikke.

- Jeg har tænkt mig at lave al mulig slags mad, international mad: Dansk mad, italiensk, thailandsk, vietnamesisk, mexicansk og så videre. Gammeldags, dansk mad er jeg rigtig god til at lave, så det kommer også på menukortet – måske noget i retning af gammeldags oksesteg, kalvebryst, skipperlabskovs og den slags. Noget af alt det, som folk ikke har tid til selv at lave derhjemme. Efter en forsøgsperiode vil jeg tilpasse både menukortet og åbningstiderne for Café Mai, så det hele kommer til at stemme overens med gæsternes ønsker, lyder det fra Mai-Anh, der også har planer om at lave spiseaftener i forbindelse med bingo i Laden og familieaftener, hvor forældre kan komme og spise sammen med deres børn.

Ifølge Mai-Anh Johnsen kommer priserne til at ligge på 65,- kroner for at måltid mad for voksne og 50,- kroner for et børnemåltid.

- Jeg vil også gerne lave nogle spiseaftener for ældre og enlige, så Café Mai giver dem et tilbud om noget socialt, hvor de kan spise sammen. I det hele taget ønsker jeg at gøre Café Mai til et sted, der er åbent for alle – også folk, der ikke bor på Vapnagaard – og hvor folk kan komme og hygge sig, lære hinanden at kende. Et sted, der kan være med til at holde det sociale liv i gang på Vapnagaard. Derfor skal beboerne også være velkomne til at holde fødselsdage, fester, receptioner og lignende i Café Mai, lyder opfordringen fra Mai-Anh Johnsen.

- Jeg ønsker virkelig, at folk kommer og støtter Café Mai. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste, for at det nye sted kommer til at fungere. Derfor vil jeg også gerne høre gæsternes mening, når de besøger Café Mai, så vi eventuelt kan gøre det endnu bedre i caféen, siger Mai-Anh Johnsen.

Ifølge Mai-Anh Johnsen vil Café Mai have åbent i tidsrummet kl. 10 – 17 i hverdagene samt eventuelt nogle weekender. Café Mai vil også byde på take-away, så beboerne på Vapnagaard får muligheden for at ringe og bestille mad, som de kan hente i caféen – eller som de såkaldte ’lommepenge’-unge bringer ud til folk. Planen er, at der vil være formiddagskaffe og  –kage i hverdagene, hvor der åbnes for frokostmenuerne i tidsrummet fra kl. 11 til cirka 13.30.

Allerede nu er du velkommen til at kontakte Mai-Anh Johnsen, hvis du ønsker at høre mere om Café Mai på tlf. 2627 7903 eller via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Historien om Vapnagaards nye spisested er blot en af de historier, du kan læse i det nye nummer af Vapnagaard Nyt - læs bladet ved at klikke her.

Foto: Bendt Olesen

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627