3. marts 2020 - Nyheder

Ny Tv-aftale på vej

 

TV: Kontroversen mellem Yousee og Discovery går ikke stille af, heller ikke i Boliggården eller på Vapnagaard.

Sidste år sagde 71.000 kunder farvel og tak til landets største tv-udbyder, og i Boliggården er der også mange, der vælger at trække stikket.

Men hvad er alternativet til en tv-leverandør, og hvor er Vapnagaard på vej hen?

Vapnagaards tv- og antenneudvalg har ansvaret for tv-pakkerne i din lejlighed. Udvalget forhandler aftaler hjem med forskellige udbydere og indstiller så til Vapnagaards valgte Fællesbestyrelse, der så træffer det endelige valg,

I de sidste mange år, har Vapnagaard haft en aftale med Yousee om levering af tv og internet. Den aftale er sagt op nu, og der er indledt forhandlinger med tre leverandører om levering af tv og internet på Vapnagaard. De tre er Stofa, Yousee og så Asom Net, der er en sammenslutning af frie antenneforeninger og boligforeninger, der leverer tv og internet til 75.000 kunder.

Beslutningen om hvem af de tre, der fremover skal levere tv til Vapnagaard træffes senere på året efter overvejelser om pris, leverings-sikkerhed og udbud af kanaler.

Dyr grundpakke - nej tak
Fra fællesbestyrelsen er det vigtigt, at Vapnagaard fastholder ejerskabet til eget net, det betyder både noget for prisen og for friheden til at ændre i takt med udviklingen på tv-området.

- ... og så er og bliver det meget vigtigt for os, at vi kan tilbyde grundpakken så billigt som muligt til alle, og at alle kan få adgang til internettet og deres digitale post uden at skulle betale en bondegård, lyder det fra fællesbestyrelsens formand, Anje Holmstad.

En grundpakke på Vapnagaard koster i øjeblikket 149 kroner om måneden, men meldingen fra Yousee er, at den pris vil stige markant.

Anje H

Prisen på grundpakken er vigtig, lyder det fra Anje Holmstad

- Det er selvfølgeligt vigtigt, at vi på Vapnagaard har samme brede udvalg af alverdens tv-kanaler og bland-selv muligheder som resten af befolkningen, men vi i Fællesbestyrelsen, finder det altså endnu vigtigere, at alle på Vapnagaard har råd til at se tv. Så når vi ved, at der er beboere hos os, hvor midlerne ikke rækker til alt, så er en prisstigning på grundpakken ikke noget, vi bryder os om, fortæller Anje Holmstad.

De tre leverandører vil i løbet af foråret præsentere hver sit detaljerede tilbud, og så vil antenneudvalget og fællesbestyrelsen i samarbejde med en konsulent fra BL, Danmarks Almene Boliger, træffe en beslutning.

Bare fordi Vapnagaard vælger at lave en aftale med en tv-leverandør, så er du, og de øvrige husstande på Vapnagaard ikke bundet af den aftale. Folketinget har besluttet, at ingen er bundet af en boligforening eller et antennefællesskabs aftaler med en leverandør.I praksis betyder det på Vapnagaard, at alle beboere individuelt kan opsige aftalen med Yousee eller den, der fremover bliver leverandør på Vapnagaard, og selv lave en aftale eller måske vælge en anden løsning.

TV-udbyder fravælges
Via eksisterende stik i din lejlighed, kan alle leverandører levere internet og tv i din lejlighed. Eksempelvis kan Telia via et modem og en tv-boks levere forskellige pakker og tv-modeller, og Stofa og Yousee har også løsninger, hvor du får leveret kabel-tv via internetforbindelsen uden om den leverandør, der er valgt i boligafdelingen eller antennefællesskabet.

I de senere år har flere og flere privatpersoner helt fravalgt tv-leverandørerne og valgt forskellige direkte aftaler med rettighedshaverne/tv-stationerne.

Løsningen kan enten være, at man ser tv på sin computer, sin telefon eller en tablet, eller man kan streame til sin tv-skærm.Alle DR’s kanaler kan gratis hentes og streames via internettet, og både TV2, Viasat (TV3 kanalerne) og Discovery (Kanal 4,5,6 og 9 samt Eurosport) tilbyder også deres kanaler som streamingtjeneste, dog ikke gratis.

Endelig er der også en række streamingtjenester, der ikke har kanaler, men derimod masser af tv-serier, film og dokumentarudsendelser. Det er tjenester som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime og flere andre.

 • kontakt os

  Telefontider

  Mandag - Fredag:

  8.00 - 10.00

  Telefon:

  4925 2627


  Personlig henvendelse
  Driftskontoret på Hovmarken 7 har åbent:

  Mandag - Fredag:

  10.00 - 12.00