23. august 2019 - Nyheder

Kom og se sneglen

 

... og alle de andre dyr i den nymalede tunnel

KUNST: Danmarks længste tunnelmaleri holder fernisering den 27. august.
Grafittikunstner Michael Wisniewski satte den første streg d. 12. august og siden har de to sammenhængende tunneler forvandlet sig til en frodig skov, hvor fugle, blomster og grønt løv snor sig mellem hinanden.

Vapnagård fejrer i år sit 50 års jubilæum og sammen med Kunst og byrum Helsingør inviteres alle til at gå op opdagelse i det nye maleri. Tunnelmaleriet har allerede undervejs i processen fået positiv opmærksomhed fra områdets beboere og nu kan vi præsentere Danmarks længste tunnelmaleri skabt af kun én kunstner nemlig den anerkendte danske kunstner Michael Wisniewski
Tirsdag den 27. august kl. 15. ved Rytterbakken, Vapnagård, Helsingør

tun 1

Michael Wisniewski maler naturen ind i de dybe tunneler. I en spektakulær naturalistisk stil bliver tunnelen en tiltrængt skovtur, hvor jern og beton er dækket af organiske former.

Spraydåsernes udtryk og streg er i Michaels hænder forfinet og har fremtryllet en naturskøn oase. I en tid hvor klimaforandringer dagligt er i nyhederne og utallige mennesker opfordrer til, at vi i fællesskab passer på naturen, får det naturalistiske street art maleri måske en ny betydning. Det får os til at tænke over naturen. Sådan har grafittiens simple tags udviklet sig til et avanceret klimabudskab, der på globalt vis opfordrer til en fælles interesse for den natur, vi alle sammen deler. Vapnaaards nye tunnelmaleri rækker tilbage i tiden til den franske post-impressionist Henri Julien Félix Rousseaus skildringer af urskov og dyr. Og det træder ind i fremtiden med et moderne formsprog, der kan forstås på tværs af alder og kultur. Den ældre person vil genkende kronhjorten, der brøler mod himlen. Barnet vil forsøge at fange sommerfuglene, der flakser hen over Michael Wisniewskis tunnelmaleri.

PROGRAM:

15.00: Anje Holmstad,formand Vapnagaard byder velkommen.

15.15: Michael Mathiesen, næstformand for Kultur- og Turismeudvalget og Christian Holm Donatzky, formand for By-, Plan- og Miljøudvalget vil holde talerne. 

15.30: Elisabetta Saiu, Kunst og byrums kurator præsenterer kunstneren Michael Wiesniewski og der er mulighed for at stille spørgsmål.


Alle er velkommen til at deltage i festlighederne, få en lille forfriskning og møde kunstneren. 

tun 2

KUNST OG BYRUM HELSINGØR har inviteret den anerkendte street artist Michael Wiesniewski til Vapnagård for at forvandle to slidte tunneler til et farvestrålende maleri, der hylder områdets diversitet i en visuel fortælling om fællesskab og natur. Kunst og byrum er forankret under kulturafdelingen i Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab. Siden 2012 har Kunst og byrum inviteret kunstnere til Helsingør, hvor de har skabt billeder med udgangspunkt i Helsingørs identitet og historiske lag.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627