6. juli 2018 - Nyheder

GRØNTSAGS-SUPPE

 

UKRUDT: Drengene i blåt og grønt stimlede sammen fredg den 6. juli, da den seneste maskine blev præsenteret - en såkaldt Heat Weed'er. 

Kort fortalt, så er der tale om en stor vandtank, en opvarmer og en spids til at sprøjte med. Idéen bag, er at udsætte ukrudt for et kort meget varmt sprøjt vand, der blancherer ukrudtets overflade og gør det umuligt for planten at danne klorofyl og dermed dør planten.

Det er samme princip man bruger med en ukrudtsbrænder, men her altså med varmt vand.

- Fordelen er at vi ikke skal ud og tjekke for gløder to timer efter vi har "kogt" ukrudtet, det skal vi nemlig, når vi bruger ukridtsbrænder - og det er tid vi derfor sparer, fortæller gartner Hans Brygge, der til dagligt er en af Vapnagaards grønne mænd.

Vandet er nærmest kogende, når det lander på ukrudte, og det varmechock er altså nok til at slå det ihjel. Tanken bag på har plads til cirka 500 liter vand.

Med den særlige lanse, der er sat på Heat Weed'eren kan gartnerteamet komme ind mange steder, hvor det i dag er svært at luge.

 - Og så er det en grøn løsning. Ingen sprøjtemidler, og faktisk kan vi bruge regnvand eller søvand, for der sidder et filter i forbindelse med vandindtaget, så vi behøver ikke bruge drikkevand, hvis vi har andre muligheder, fortæller Hans. 

Heat Weed 1 web

Meget varmt vand blancherer overfladen på ukrudtet. Her er det ejendomsfunktionær Bjarne Koch, der demonstrerer for ejendomsmester Jan Thomsen.

Heat Weed 2 web

Der blev sparket hjul og diskuteret, da den nye ukrudtsbekæmper landede på Vapnagaard

Heat Weed 3 web

To hærdebrede ejendomsfunktrionærer er der også plads til, men så kan der heller ikke klemmes mere på vognen.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627