21. september 2016 - Nyheder

Droneflyvning på Vapnagaard

DRONER: Der har hersket tvivl hos nogle beboere om man må flyve med droner på Vapnagaard, det må man ikke.

Der står intet nævnt i vores ordensregler, men det er nu heller ikke nødvendigt, for på Vapnagaard, som alle andre steder i landet,  gælder Statens Luftfartsvæsens regler.

Som udgangspunkt må man ikke flyve med droner indenfor en afstand af 150 meter af større veje eller tæt bebyggelse, og intet sted inden for Vapnagaard kan man komme så langt væk fra en blok.

Der er også andre regler for blandt andet overflyvning af personer og kontrol med dronen, men da man som nævnt slet ikke må flyve med droner på Vapnagaard, er det ikke nødvendigt at nævne dem. 

Du kan se alle regler HER.

 

drone 1drone 2

Hvad enten det er en stor drone med kamera eller en mindre uden, så er det stadig ikke tilladt af flyve med dem på Vapnagaard

 

Spørgsmålet om hvornår en drone er en drone, og hvornår den er et stykke legetøj har også været i spil. Men modsat tidligere er der ingen nedre regler for drone-størrelser. Alle fjernstyrede luftfartøjer er ifølge Statens Luftfartsvæsen at betragte som en drone, og de må derfor ikke flyves med på Vapnagaard eller i andre tæt bebyggede områder.

På samme måde gør det heller ingen forskel om dronen udstyret med kamera eller ej.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627