26. september 2016 - Nyheder

Byt en bolig

BOLIGBYTTE: Drømmer du om at bytte lejlighed med en anden lejer i en af Boliggårdens afdelinger? Som lejer i Boliggården har du i dag muligheden for såkaldt boligbytning.
Det fortæller udlejningschef Mia Memborg fra Boliggårdens udlejningsafdeling, der står for at give det endelige grønne lys for en boligbytning.
- Ved boligbytte er det vigtigt at fremhæve, at lejer selv skal finde den bolig, man vil bytte med. Boliggården formidler ikke boligbytte. Boliggården skal dog godkende boligbytningen, fortæller Mia Memborg.
På Boliggårdens hjemmeside under ’Blanketter & Pjecer’ har du mulighed for selv at hente det skema, der skal udfyldes i forbindelse med en boligbytning. På skemaet kan du også læse om de mere formelle aspekter af boligbytning i Boliggårdens regi.
- Man kan bytte bolig til en anden lejebolig både hos Boliggården, men også i andre boligorganisationer eller private lejeboliger. For at bytte med en anden lejer skal man have boet i sin nuværende bolig mindst tre år, forklarer Mia Memborg, der sammen med sine kollegaer gerne svarer på dine spørgsmål, hvis du går i boligbytningstanker.
- Man skal udfylde en blanket (ligger på hjemmesiden) og sende den til Boliggården, som kontrollerer, at betingelserne for bytningen er overholdt.
Hvis man bor i en senior- eller ungdomsbolig, skal den, man bytter med, opfylde betingelserne for at komme i betragtning til sådan en bolig.
Når boligbytningen er godkendt, betragtes det som en fraflytning, og boligen skal synes og sættes i stand, inden den nye lejer kan overtage boligen. Man skal derfor være opmærksom på reglen om istandsættelsesperiode på 14 dage.
Ifølge Mia Memborg kan man ikke bytte med:
- ejere af ejerboliger (hus eller lejlighed).
- andelshavere i private andelsboligforeninger.
- lejemål, hvor der er erhverv knyttet til boligen.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627