13. juni 2019 - Nyheder

Bro, ørn og osterejer

 

BRO: Så er der igen fri passage over søen på Vapnagaard. Onsdag den 12. juni blev den nye bro åbnet af formand Anje Holmstad og Lauge på fem år, der fik lov til at klippe snoren.

- En nødvendig bro, der står som symbol på sammenhold, godt naboskab og masser af sunde fællesskaber, lød det fra formanden, mens beboere, ansatte og håndværkere hyggede sig med en øl, et glas vin eller en vand og lidt snacks.

Projektet med broen, oprensningen af søen og renovering af det grønne område omkring, har stået på et halvt års tid, og nu er det (næsten) færdigt.

På den store dag havde falkonertjenesten.dk lagt vejen forbi. Falkonertjensten kommer jævnlig påVapnagaard med falke for at holde styre på måger og andre fulge.

Denne dag var der dog tale om et decideret show.

Det blev til opvisning med falk og høg, men det var den unge Stellers havørn, der fik mest opmærksomhed. Stellers havørnen, der egentlig stammer fra det nordøstlige Asien er verdens tungeste ørneart og med sit dramatiske næb og store kløer er den et imponerende syn.

Beboerne på Vapnagård fik lov til at komme helt tæt på med kameraer og enkelte heldige fik lov til at have ørnen på armen og mærke, hvor tung sådan en karl egentlig er.

Parken omkring søen på Vapnagaard forventes helt færdig i løbet af en uge eller to, og herefter der adgang for alle. Selv om der er ænder og ællinger i søen, så bedes man ikke fodre. Der er rigeligt naturligt mad i søen til ænderne. Når man fodrer unødvendigt med brød i en sø, kan det medføre miljøproblemer som for stor algeproduktion, iltsvind og en skæv balance i dyrelivet i og omkring søen.

 

falk 1 falk 2

falk 4

falk 3 falk 5

falk 6

falk 7

falk 8

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627