24. maj 2016 - Nyheder

BoGro går i barndommen

BØRNENES HAVE: Nu er det børnenes tur til at tage del i fælleshaveprojektet BoGro på Vapnagaard. I begyndelsen af maj kom der gang i haveforløbet ’Børnenes Have’ med børn fra Villakulla på Vapnagaard.

FÆLLESHAVER: Haveliv, frisk luft og masser af aktive børn. Det bliver nogle af hovedingredienserne i ’Børnenes Have’, der er en del af fælleshaveprojektet BoGro på Vapnagaard i Helsingør.

Sally Nordlund Andersen fra BoGro har netop startet haveforløbet op i ’Børnenes Have’ bag ved Laden/Gl. Vapnagaard.

- Hele sommeren vil børnehavebørnene dyrke grøntsager og lave mad over bål i haven bag Laden. Sally vil hver anden onsdag fra 9-12 undervise børn og pædagoger i haven, fortæller Lyng Brøndum Dyrholm, der er projektudvikler på BoGro.

Børnenes have er etableret i samarbejde med Børneinstitutionen Villakulla i forbindelse med projektet BoGro Vapnagaard i 2016. I løbet af havesæsonen vil børnene fra Villakulla følge et have-skole forløb med Sally fra BoGro som underviser. Børnene vil hver uge komme og kigge til deres haver sammen med en pædagog fra Villakulla. Havestykket bliver derfor kaldt Børnenes Have.

Du kan følge med i BoGro-aktiviteterne på hjemmesiden www.havertilmaver.dk/bo-og-gro eller via Facebook facebook.com/booggro

Foto: Bendt Olesen

 

KORT OM BO & GRO

- Projektet Bo & Gro er støttet med 6,7 millioner kroner af Nordea-fonden som en del af puljen ’det gode liv i byen’.

- Projektet, der skal løbe i de kommende tre år, har som mål skabe sociale fællesskaber og øge livskvaliteten i Tibberupparken, på Vapnagaard og i Nøjsomhed gennem fælleshaver.

- Projektet Bo & Gro er et samarbejde mellem de tre boligområder og den almennyttige forening Haver til Maver.

- Beboernes eget engagement spiller en væsentlig rolle i udviklingen af konkrete fysiske rammer for fælleshaverne.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627