26. maj 2016 - Faste Aktiviteter

Helsingør Lænken

Hjælp til selvhjælp i en våd tid

ALKOHOLRÅDGIVNING: Slankekure, rygestop-kurser og motionsprogrammer har gerne vind i sejlene. Sådan er det også med Helsingør Lænken på Vapnagaard, hvor mennesker med alkoholproblemer og deres pårørende kan hente hjælp.

Hos Helsingør Lænken (Rytterbakken 6 i kælderen - se kontaktoplysninger nederst i artiklen) kan du søge hjælp og alkoholrådgivning.

Her er formand Uffe Eriksen og kontaktmedarbejder Flemming Christiansen klar til at hjælpe og støtte mennesker, der på den ene eller anden måde har haft alkoholproblemer tæt inde på livet. Også hjælp til pårørende.
Det er hér, man kan søge støtte. Det er hér, man kan få den nødvendige hjælp. Det er hér, man anonymt kan komme og være sammen med andre mennesker med et anstrengt forhold til alkohol. Alle er velkomne til at søge en støttende hånd hos Lænken, hvor der ifølge Uffe Eriksen kommer alle typer mennesker - høj som lav, mænd og kvinder, enlige og ægtefæller.
- Alt er frivilligt her. Der er ingen tvang. Hvis man vil være anonym, kan man også være det, fortæller Uffe Eriksen, der selv igennem 11 år havde et gevaldigt problem med alkohol, som han selv udtrykker det.
Ifølge Uffe Eriksen kan blot det at indse, acceptere og erkende, at man har et alkoholproblem, være en enorm udfordring.
- Det er ingen skam at have et alkoholproblem, men det er en skam ikke at gøre noget ved det, som Flemming Christiansen siger.

Uffe Eriksen, Formand for Lænken

Uffe Eriksen fortæller, at medlemstallet varierer lidt alt efter årstiden og højtiderne:
- Påske, pinse og jul daler medlemstallet lidt, fordi der måske er nogle, der skal ha’ en dram eller to. Men sidst i januar er der så nogle af dem, der kommer krybende tilbage.
Heldigvis er de altid velkomne til atter at træde ind i Helsingør Lænkens hyggelige lokaler, hvor der hver mandag og torsdag bydes på en kop kaffe, spisning, samvær og naturligvis en god, rådgivende snak omkring alkohol – en snak, der naturligvis foregår i al fortrolighed og under tavshedspligt. I øvrigt en tavshedspligt, som gælder for alle, der kommer i Helsingør Lænken.

Dørtrinet ind til Helsingør Lænken kan umiddelbart synes uovervindeligt højt. Men overvinder man det tilsyneladende høje dørtrin ind til alkoholrådgivningen i kælderlokalet på Rytterbakken, er der stor og værdifuld hjælp at hente.

Man bestemmer helt selv, om man ønsker at tale om sine alkoholproblemer alene med en rådgiver, eller om man føler sig tryg ved at tage den snak i fællesskab med de andre, der kommer i Lænken.
En del af Lænkens virke består i at tilbyde et socialt samvær, hvor nye venskaber og ikke mindst nye vaner kan blomstre og sætte kursen fremover. Og det kan være en stor udfordring at skulle lægge sine vaner om for at begynde ’et nyt liv’. Derfor kan det være en stor hjælp at møde andre, der enten selv har haft alkoholproblemer, eller som pårørende har oplevet, hvilke følger alkohol kan have for familielivet.

Udover de fortrolige samtaler og den kyndige hjælp og vejledning fra de særligt uddannede personer i Lænken byder foreningen også på udflugter, rejser, kurser og foredrag. Alle er velkommen!

 

FAKTA

Helsingør Lænken, Rytterbakken 6 kælderen
Åbent: Mandag og torsdag 16.00 – 19.00
Tlf. 4922 1300 /  Formand: Uffe Eriksen 6068 3630
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Helsingør Lænkens hjemmeside:
www.forening.laenken.dk/laenken_helsingoer

 

Foto: Bendt Olesen

 

 • kontakt os

  Telefontider

  Mandag - Fredag:

  8.00 - 10.00

  Telefon:

  4925 2627


  Personlig henvendelse
  Driftskontoret på Hovmarken 7 har åbent:

  Mandag - Fredag:

  10.00 - 12.00