18. april 2016 - Opentime

Om Vapnagaard

 

Vapnagaard er med sine 1742 boliger og næsten 4.000 beboere Helsingørs største bebyggelse. 57 boligblokke fra Hestens Bakke i nord til Piskesmældet og Ponydalen i syd

Byggeriet af Vapnagaard stod på i perioden 1969 til 1972. Siden da er bebyggelsen blevet renoveret flere gange senest i perioden 2012-2015.

I dag fremstå bebyggelsen med sine teglklædte gavle og nye facader som et moderne og smagfuldt byggeri.

De mange lejligheder, nogle med egne haver, andre med fine overdækkede altaner spænder fra 2 værelses til 5 værelses lejligheder, og bebyggelsen har en række faciliteter til sine beboere. 

Det stærke beboerdemokrati

Centralt på Vapnagaard finder man Vapnagaard Servicecenter. Her kan beboerne mødes over en kop kaffe og dagens aviser eller man kan besøge Kulturhus Syd - der drives i fællesskab med Helsingør Kommune. I Servicecentret kan beboerne få svar på spørgsmål eller hjælp, hvis der er noget, der driller. I Servicecentret finder man også Drift & Byggeri og de boligsociale medarbejdere.

 

Hvert år i september mødes beboere til årsmødet, afdelingens besluttende myndighed. Det er her der vælges formand og andre medlemmer af bestyrelsens forretningsudvalg

Hvert år i september mødes beboerne til Årsmødet. Her vælger man blandt andet formand og resten af afdelingsbestyrelsens forretningsudvalg.

Foreninger, tv-station og fest

I kældre og fælleslokalerne i de mange blokke finder man et utal af foreninger og klubber, og hver af de 11 områder, Vapnagaard er opdelt i, har sit eget fælleslokale og mødelokale til områdebestyrelsen. I alt har cirka 80 beboere ladet sig vælge som medlemmer til enten områdebestyrelserne eller til fællesbestyrelsen. 

En række forskellige foreninger har lejet sig ind i kælderlokaler under Vapnagaards blokke. Her finder man alt fra systuer til billardklubber, Vapnagaard har sågar sin egen tv-station, VTV, der sender dels på det interne tv-net og dels på Kanal Hovedstaden, hvor mere en en million mennesker kan se udsendelserne. VTV driver også en infokanal, der døgnet rundt viser, hvad der sker i bebyggelsen.

Tæt på alt og plads til alle

Vapnagaard har både en +55 blok, der er reserveret til beboere, der er fyldt 55 år og ikke har hjemmeboende børn og en seniorblok. I gå-afstand og uden man skal krydse en vej er der indkøbscenter, børneinstitution, skole og gymnasium samt kirke og den kommunale borgerservice.

Her kan du se et kort over bebyggelsen

 • kontakt os

  Telefontider

  Mandag - Fredag:

  8.00 - 10.00

  Telefon:

  4925 2627


  Personlig henvendelse
  Driftskontoret på Hovmarken 7 har åbent:

  Mandag - Fredag:

  10.00 - 12.00