24. august 2017 - Område 78

Blokmøder

Blokmøder.

Blokke: 36-37-43-44-45

Folehaven 13-15 og 7-9, samt Hesteskoen 1-6 og 10-12


Referat fra blokmødet den 13. marts.

Antal beboere: 10

Fra bestyrelsen: John, Flemming, Klaus, Kim, Helle og Vikka.Dirigent: Rasmus Winther.Vapnagaards formand: Anje Holmstad.


Samtaleemner er som sædvanlig:1. Vaskerier2. Hobbyrum og barnevognsrum3. Kældergangene 4. Opgange og trappevask5. Udeområder og legepladsen6. Containergården7. Viceværter og servicecentret8. Eventuelt  Der var kommet to breve. Det ene var fotos af en opgang- som skal sendes til boliggården.Det andet ang. hunde    -   kan vi ikke gøre noget ved.
Ad.1 Vaskerierne.Det er kommet nyt system, det virker ikke optimalt, så serveren bliver udskiftet.Der blev spurgt om den næste der vasker efter, kan gå ind på den forriges vasketur, svaret er nej.Men husk at lokke jer ud når I er færdige med at vaske, så kan andre beboere vaske.Man kan kun reservere 1 vasketur ad gangen.Vaskerierne og toiletterne bliver rengjort 1 gang om mdr.
Ad.2 Hobbyrum og barnevognsrum.Der er stillet dæk i barnevognsrummet i blok 36, det bliver der set på.Hobbyrummene bliver sjældent brugt, så de er meget ryddelige.
Ad.3 Kældergange.Der er ryddeligt i de fleste kældergange.Blok 44 har lige fået fejet. En beboer havde lovet at feje for 2 år siden   -    men står det ved magt? Kælderdøre i 3 blokke er blevet vendt.
Ad.4 Opgange og trappevask.  Opgangslyset i blok 37 skinner kraftigt i blokken overfor, dette syntes beboeren ikke er behageligt.Nogle steder er trappevasken ok, andre steder mindre godt. Der blev lavet hovedrengøring i efteråret. Men der er stadig dækaftryk på væggen ned til kælderen i blok 44. Man må ikke bruge skrappe rengøringsmidler. Kan man få malet opgangene, det skal godkendes til årsmødet, men det bliver meget dyrt og beboerne skal selv betale. BL giver ikke tilskud til maling af opgange, det blev søgt under renoveringen.Bestyrelsen sætter mange sedler op til beboerne, men de bliver hevet ned lige så hurtigt.En beboer i blok 44 smider post på gulvet, i stedet for at smide det ud. ALLE KLAGER SENDES TIL BOLIGGÅRDEN.Kan man søge om tilskud til renovering af køkken.Der findes håndværkertilskud, dvs. at alle materialer skal beboeren selv betale, det er arbejdslønnen man trækker fra på selvangivelsen. men det skal være en autoriseret håndværker.HUSK AT SØGE TILLADELSE.
AD.5 Udeområder og legepladser.Området har en legeplads der er godt besøgt.Da vi er plaget af for mange fugle, har vi haft en falkoner ude 2 gange.Da de var her første gang var det effektivt, der holdt fuglene sig væk i flere mdr.Anden gang var ikke så effektiv. Der kan klages til boliggården: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Risten uden for HS 5 springer der vand op ad. Der er måske hul i ledningen.Rengøringsfolkene må ikke smide snavset ud i risten, da det løber til søen.
Ad.6 Containergården.Der smides mange ud og der klunses, da der mangler skiltning, holdes den pæn.Vi skal sortere meget mere end vi gør i dag, dette får vi nærmere besked om.Ponydalens containergård (der er en prøve) viser det sig, at der bliver sorteret 80%.Men håbet er 100%, da det er dyrt at sortere forkert, når systemet kommer i gang.Det er blevet bemærket at en forvirret beboer smed en pose over hegnet til containergården.Men heldigvis blev han hjulpet.Hvis man ser forvirrede mennesker, skal man ringe til politiet, psykiatrien eller Akut-teamet, da det måske er syge mennesker (hvis intet virker ring til Anje) tlf. numre står i Vap-nyt.
AD.7 Viceværter og servicecenteret.Efter sammenlægningen mangler beboerne engang imellem at få en hyggesnak med viceværterne.Men beboerne er tilfredse.De nye tider i servicecenteret er taget godt imod, da tlf. ikke ringer mellem 10-13, så kan beboerne tale med personalet uden at blive forstyrret hele tiden.Mange kendte ikke til kaffemaskinen, men ville prøve den når de besøgte servicecenteret.Der er mange aktiviteter i kulturhuset, det er vældig fint.Der er fællesspisning i gang om mdr. der forsøges at lave et børnehjørne, så alle der har brætspil eller andet, er de velkomne med det til Sara.
Ad.8 Eventuelt.Man må gerne omdele ordensregler, men man skal overholde dataloven.Tilgængeligheds lejligheder er et sted hvor der er særlige forhold, som elevator, ingen dørtrin.Blok 42 er sådan en, hvor beboerne har fitness rum, fået en lejlighed til fælles komsammen.Bliver der lavet flere af samme blokke, det vides ikke. De ældreboliger der skulle bygges kommer de, nej de er skrottet.Man kunne bygge på kilen, men det menes den er fredet.Hullerne på p-pladsen bliver de lavet. Viceværterne fylder hullerne, meld ind.Når der skal renoveres igen, kommer der stillads op på begge sider.Til deres udstyr skal de bruge p-pladser.
Rigtig godt møde med spørgelyst.
Referent Vikka Nielsen

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627