21. juli 2017 - Nyheder

Verdenskendt fotograf til Vapnagaard

FOTO: Verdenskendt fotograf gæster Vapnagaard.

Ken Hermann er en af de helt store fotografer. Hans billeder har været udstillet i Paris, London, Tokyo og København og vist i National Geographic, Die Zeit, CNN og mange andre steder. Nu kommer han til Vapnagaard for fotografere, udstille og afholde en workshop.

Drømme fra Vapnagaard
Den danske fotograf Ken Hermann rejser verden rundt og fotograferer folk, men i august lægger han vejen forbi Helsingør. Ken Hermann er inviteret af Kunst og Byrum Helsingør til at tage en portrætserie, der hedder ”Drømme fra Vapnagård”. Elisabetta Saiu, kunstnerisk konsulent i Kunst og Byrum, er glad for at den travle fotograf har lyst til at tage portrætserien. Elisabetta forklarer: ”Ken er en international fotograf, som er fantastisk dygtig. Hans portrætter er smukke og han  lyssætter sine fotografier, så der opstår en særlig stemning”.
Derfor kan alle, der bor i Vapnagård, ansøge om at blive portrætteret af Ken Hermann – gratis.

Fotograf med speciale i portrætter
Ken Hermann vil tage ti portrætter af personer eller familier i deres eget hjem. Umiddelbart vil fotografierne ligne hinanden. Lejlighederne på Vapnagaard har nogenlunde samme grundplan og personerne bliver placeret identiske steder. Men personerne selv, deres påklædning og deres hjem kommer til at give billedet karakter og vise en flig af de drømme, beboerne går rundt og har. Sammen med billederne vil der være korte tekster, hvor beboerne fortæller om deres drømme.
Ken Hermann er en fotograf med en antropologisk tilgang og hans portrætter viser hvert menneske i samspil med den kultur og det liv, de er en del af.

Din nabo som gavludsmykning
De ti portrætter bliver udstillet samlet på Vapnagaard. De kommer til at hænge enten på beboelsesejendommene eller i en af de mange tunneler, der er i området.  Portrætserien ”Drømme fra Vapnagaard” bliver således en fortsættelse af de seneste års kunstprojekter, som Kunst og Byrum har iværksat. Her har internationale kunstnere udsmykket byens gavle med lokalhistorie om blandt andet arbejderne på værftet eller middelalderens munke, der plejer de syge. Nu bliver det lokalhistorie, der formidler om vores samtid og de mange forskellige drømme beboerne i Helsingørs største boligforening har.

Vil du have taget dit portræt?
Billederne vil Ken Hermann tage i august efter aftale. Ønsker du mere information eller vil du ansøge om at deltage, så send en e-mail til Elisabetta Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Deadline er 15. august.

Mellem dokumentar og fiktion
Ken Hermann arbejder med fotografi på sin helt egen måde. Hans portrætter skildrer individer og deres unikke historier i en blanding af dokumentar og fiktion. Blandt andet er lyssætningen af billederne, som er en blanding af naturligt og kunstligt lys, med til at give billederne et drømmeagtigt udtryk. Ken Hermann har senest været i Indien og portrætteret mandlige blomstersælgere – en serie af fotografier som magasinet National Geographic har vist.

Kom og lær af Ken Hermann
Ken Hermann vil den 15., 16. og 17. august afholde en foto-workshop i Kulturhus Syd (Hovmarken 7). Så hvis du er interesseret i at fotografere og ønsker at finde ud af mere om Ken Hermanns antropologiske metoder og lyssætning, kan du sende en kort motiveret ansøgning og eksempler på egne værker til Elisabetta Saiu på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Det er gratis, men der er begrænset plads på workshoppen og deadline for at søge er 15. august.

Du kan se pressemeddelelesen i forbindelse med fotografen Ken Hermanns besøg på Vapnagaard ved at klikke her.

 

 • Kontakt til ansatte
  08:00 - 15.00
  08:00 - 17.00
  08:00 - 14.00
  4925 2627
 • kontakt os

  ServiceCenterets kvikskranke, Hovmarken 7:
  Mandag klokken 8-15
  Tirsdag klokken 8-15
  Onsdag klokken 8-15
  Torsdag klokken 8-17
  Fredag klokken 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.