31. maj 2018 - Nyheder

Tørken øger brandfaren

Tørken øger brandfare: Pas på med grill og cigaretter

TØRKE: Det er tørt og solrigt i det meste af landet. Men det tørre vejr kan øge brandfaren, advarer Danmarks Meteorologiske Institut.

Tørkeindekset for Helsingør ligger lige nu i top, fremgår det af DMI's hjemmeside. Og høj risiko for tørke er lig med øget risiko for brandfare.

Du kan se DMI's tørkeindeks her.

Meget tørre forhold øger faren for, at gløder fra åben ild kan starte en naturbrand eller, at en vildfaren gnist fra en grill antænder tørre blade og grene i naturen.

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykker brandvæsnet ud til cirka 100 brande om året i Danmark alene som følge af uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med anvendelse af grill.

- Brandene opstår typisk ved, at der er grillet for tæt på brandbart materiale, ved forkert optænding, eller ved at aske og gløder fra grillen ikke er slukket ordentligt, inden de bliver smidt ud, skriver Beredskabsstyrelsen ifølge DMI.

Vær der varsom, når du tænder op i grillen eller tænder cigaretten.

Du kan se, hvordan DMI beregner tørkeindekset ved at klikke her.

Grafik: DMI

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.