31. maj 2018 - Nyheder

Økonomisk løft til haveforening

HAVE-NYT: Haveforeningen TrelHest, der er en udløber af fælleshaveprojektet BoGro på Vapnagaard, har fået en økonomisk håndsrækning fra Nordea Fonden.

Det fortæller Danielle Garcia Nielsen fra TrelHest.

- Vi har ansøgt Nordea-fonden om at få 34.470 kr. og har netop fået godkendt vores ansøgning, siger Danielle. 

En del af pengene skal ifølge TrelHest-formanden gå til anskaffelse af nye frugtbuske og træer, da TrelHest ønsker at gøre haverne endnu mere skønne og frodige.   

- Samtidig har jeg lavet et natur-formidlingsprojekt for børn og voksne med fokus på bier og deres levevilkår. Projektet kommer til at løbe hen over sommeren og efteråret, hvor man får lov til at komme helt tæt på bierne og deres verden. Iført bi-dragter åbner vi sammen bi-staderne op, hvor jeg fortæller om biernes livscyklus og hvad deres rolle er i naturen. Hvis vi er heldige kan vi smage den søde honning. Projektet kommer til at foregå i Trelleborg Haven, hvor der vil blive bygget en bi-gård, som kommer til at danne rammen om hele forløbet, fortæller Danielle Garcia Nielsen.

Hun er glad for, at Nordea Fonden har imødekommet haveforeningens ansøgning om økonomisk støtte.

- Det glæder mig utrolig meget, at Nordea-fonden fortsat vil støtte fælles-haverne og kan se værdien i det, vi laver. Jeg vil gerne have, at mennesker præsenteres og har mulighed for at vælge en grønnere vej og dyrke efter økologiske principper i samspillet mellem dyr og mennesker. Jeg brænder for, at både haver og beplantningen på fællesarealerne og rundt om i kommunen skal være mere bi -og insektvenligt, og jeg tror på, at det starter med de nære oplevelser, hvor folk får lov til at komme helt tæt på. For mig er håndsrækningen fra Nordea-fonden et symbol på at vi er på rette vej.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.