19. november 2018 - Nyheder

Ny Sø

SØEN: Der var gang i motorsave og skovfældningsmaskiner i uge 46 og 47, da der blev fældet træer på Vapnagaard.

Ni store træer, der har stået på Vapnagaard i årevis blev fældet i forbindelse med en stor genopretning af søen på Vapnagaard.

Søen, der ligger mellem Horsedammen og Hesteskoen, har ligget der siden Helsingør største bebyggelse blev opført i perioden 1968 til 1971.

Søen fungerer dels som åndehul for de næsten 4.000 beboere og dels som opsamling af regnvand.Gennem de sidste år er søen desværre mudret til, og broen henover søen er sine steder angrebet af råd.

Derfor besluttede beboerne i september, at der skulle gøres noget. De stemte for et forslag om at sætte hele tre millioner kroner af til en total genopretning af søen og til en ny bro henover den.

- I første omgang er vi nødt til at fælde ni af de træer, der står tættest på søen, fortæller Jan D. Pihl, der er byggeteknisk inspektør på Vapnagaard.

Nogle af træerne strå helt nede i søens brinker og forhindrer arbejdet, og andre er med tiden blevet så høje, at de tager lys fra de omkringliggende blokke

.- Vi planter nye træer, og vi skaber et nyt grønt og rekreativt område for beboerne, supplerer projektkoordinator Marianne Borchmann, der står i spidsen for sø-projektet.

Næste skridt er at få skrabet mange vognlæs dynd og slam op fra søens bund, så der kommer liv og vandgennemstrømning i søen. Herefter skal der bygges en helt ny bro henover søen.Hvis planerne holder, så kan beboerne se frem til en ny bro og en genoprettet sø efter sommer næste år.

Arbejdet med at reetablere livet i søen på Vapnagaard er sket i samarbejde med de relevante miljømyndigheder og med Helsingør Kommune.

 

S 2 web S 3 web S 1 web

Først den lange vej op, og så skal sidegrenen skæres før stammerne kan lægges ned

Nede på jorden bliver det hele samlet og kørt væk

S 9 web S 10 web

S 12 Web 

Hvad gemmer der sig på bunden. De første jordprøver viser en halv meter dynd, herunder måske lerjord 

 Tove chr 6.2 1971

Et billede af søen som den så ud i 1971. Foto venligst udlånt af Tove Christensen

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.