26. oktober 2017 - Nyheder

Ny portrætudstilling åbner 3. november

Det almindelige liv på Vapnagaard bliver kunst

Ken Hermann er en dansk fotograf med international anerkendelse. Nu udstiller han 10 nye fotografier på Vapnagaard, hvor han også har fundet sine motiver, nemlig beboere på Vapnagaard.

Invitation til indvielsen af Ken Hermanns kunstinstallation

Fredag den 3. november kl. 14 åbner Ken Hermanns ’Drømme fra Vapnagaard, som udstilles uden for Vapnagaard Servicecenter (Hovmarken 7).

Festlighederne starter dog inden for i Kulturhus Syd på Vapnagaard med et lille traktement og taler af Ken Hermann, Elisabetta Saiu, Anje Holmstad, Johannes Hecht-Nielsen og Henrik Møller. Tidligere værker af Ken Hermann udstilles i Kulturhus Syd. Alle er velkommen!

 

’Drømme fra Vapnagård’

Ken Hermann har igennem de sidste måneder arbejdet med kunstinstallationen ’Drømme fra Vapnagaard’ og udstillingen indvies den 3. november kl. 14 i Kulturhus Syd.

’Drømme fra Vapnagaard’ er 10 fotografier i størrelsen 3x2 meter, og de udstilles foran Vapnagaard Servicecenter. I Kulturhus Syd udstilles tidligere værker af Ken Hermann, og her kan du også få mere information om, hvordan Ken arbejder med fotografiet.

 

Historier fra blokken

10 mennesker har i efteråret åbnet deres hjem og budt fotografen Ken Hermann velkommen. Her har de fortalt om deres drømme og deres liv og vist deres hjem. Det er der kommet 10 smukke, rørende portrætter ud af.

Ken Hermann har fotograferet lejlighedens ejer(e) lige i midten af stuen omgivet af alle sine ting. Fotografierne er store og knivskarpe. Derfor kan man zoome ind på menneskerne og den bolig, der er rammen for deres liv. Hver genstand i stuerne er samlet, gemt og symboliser det, som beboerne kommer fra, gerne vil, tænker på eller drømmer om. Nu kan alle nysgerrige besøge de 10 hjem og gå på opdagelse i fotografierne og forestille sig, hvem de er de mennesker, der bor der: Hvad er deres drømme? Hvad interesserer dem? Hvilket forhold har de til deres familie? Og hvorfor hænger der mon et verdenskort?

 

En arbejdsdag bag kameraet

Ken Hermann har nydt at arbejde med ’Drømme fra Vapnagaard’ og fortæller:

- At få lov til at portrættere nogle af beboerne på Vapnagaard har været utrolig interessant og en fantastisk oplevelse. Hjem og boliger, som ude fra synes at være helt ens, rummer på så forskellige historier og stil, indretninger og drømme, når man først får lov til at komme over dørtrinnet. Det er det, som er essensen i min portrætserie. Ens opstillede portrætter, men med en utrolig forskellighed, som jeg synes, netop afspejler den mangfoldighed, man oplever på Vapnagaard.

I hvert hjem har Ken Hermann givet sig god tid til at tale med beboerne og høre om deres liv og deres drømme, inden han har fotograferet. Det fremmer nærværet i portrættet. En fotosession tager nogle timer, fordi det tager tid at sætte lys og finde frem til det helt rigtige billede med den rigtige fortælling, hvor personen og omgivelserne supplerer hinanden.

 

Det skønne Vapnagaard

Et kunstværk som ’Drømme fra Vapnagaard’ formidler nogle varme portrætter af helt almindelige mennesker i en boligblok i dagens Danmark. Kunst kan nuancere fortællingerne om området og give de folk, der bor der, muligheder for at give området en ny identitet.

Elisabetta Saiu fra Kunst og Byrum fortæller, at dette her kunstprojekt viser skønheden ved Vapnagaard. Elisabetta har været med Ken Hermann rundt og besøge beboerne.

- Det har været en stor oplevelse at møde de mennesker og høre om deres liv og drømme og se deres hjem. Det er ti hjertelige mennesker. Noget af det skønneste ved Vapnagård er, at der bor alle de unikke og venlige mennesker, fortæller Elisabetta Saiu.

 

Drømme fra Vapnagaard

Kunstinstallationen giver os alle mulighed for at se ind i lejlighederne og med egne øjne opleve de forskellige mennesker, der bor der.

Vi kommer for eksempel ind i en nydelig lejlighed, hvor der bor en kvinde med en drøm om at vise sin søn hele verden til fods. Og det er en drøm, der er gået i opfyldelse. I kasse efter kasse har hun samlet fotografier fra deres vandringer. Nu er hun over 70 år. Deres seneste tur gik til Norge og selvom de kun vandrer seks kilometer. Om dagen, udlever hun stadig sin drøm. Et andet hjem er indrettet med over 100 forskellige lamper. Lamperne er med til at give lejlighedens indehaver ro og det er kun, når roen er der, at drømmene opstår.

 

Ken Hermann

Det er Helsingør Kommunes ’Kunst og Byrum’, der har stablet kunstprojektet på benene og inviteret Ken Hermann til Vapnagaard.

Den unge fotograf har udstillet og publiceret sine fotografier mange steder fx i London og New York., The Guardian og National Geographic. Hans passion er portrættet og at udforske de unikke historier, der kommer til syne mellem mennesker og de miljøer, som de lever i. Ken har arbejdet med portrætter over det meste af verden blandt andet i Bangladesh, Etiopien og Indien, hvor han har fotograferet helt almindelige mennesker.

Ken Hermann billeder er en blanding af dokumentar og fiktion, for han instruerer portrætpersonerne inden han tager billedet, han sætter lys og arbejder med personerne i forhold til omgivelserne. Ken arbejder æstetisk og skaber en stemning, der er langt fra hverdagen men udtrykker et surrealistisk og drømmeagtigt univers. På Ken Hermanns hjemmeside kan man se hans billeder og læse mere om kunstneren.

 • Kontakt til ansatte
  08:00 - 15.00
  08:00 - 17.00
  08:00 - 14.00
  4925 2627
 • kontakt os

  ServiceCenteret, Hovmarken 7:
  Mandag klokken 8-15
  Tirsdag klokken 8-15
  Onsdag klokken 8-15
  Torsdag klokken 8-17
  Fredag klokken 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.