21. Marts 2018 - Nyheder

Ny chat-rådgivning for børn og unge

BØRN & UNGE: - Chat om alt det der fylder!

Sådan lyder budskabet fra SSP i Helsingør, der nu etablerer en ny anonym chatrådgivning for alle børn og unge i Helsingør Kommune i samarbejde med Helsingung og Headspace.

Du finder den nye chatrådgivning på hjemmesiden cyberhus.dk - klik her!

SSP’s nye chatrådgivning er et tilbud til børn og unge fra hele kommunen, der nu vil have mulighed for at chatte helt anonymt med forskellige fagpersoner fra SSP, HelsingUng og Headspace. Chatten henvender sig til børn og unge, som har udfordringer - store som små. Spørgsmålene kan have stor variation og kan have så forskellige temaer som teenageproblemer, seksualitet, livet på nettet og alle mulige andre udfordringer, som man kan stå alene med som barn eller ung anno 2018, lyder det fra folkene bag den nye chat-linie.

- Alle børn og unge har ret til et godt børne- og ungdomsliv, hvorfor den vigtigste opgave er at hjælpe børn og unge, der har det svært i deres liv. Nettet er en stor del af børn og unges liv – det er her de indhenter, søger og opnår information. Det er derfor essentielt, at vi gøre brug af de samme platforme, for at nå ud til så mange børn og unge som muligt, der kan have behov for hjælp, rådgivning og støtte, forklarer Mikkel Müller, der er leder af SSP Helsingør Kommune, og som tidligere var projektleder på helhedsplanen for Vapnagaard

Chatrådgivningen er åbnet i samarbejde med center for digitalpædagogik og tager afsæt i centrets digitale platform kaldet cyberhus.dk. Cyberhus.dk kan beskrives som et klubhus på nettet for børn og unge, hvor de både kan få rådgivning gennem brevkasser og chat, dele tanker ung-til-ung eller bare ’hænge ud’.

En lokalforankret chatrådgivning vil gøre vejen kortere fra det digitale møde til den fysiske hjælp.

- Chatrådgivningen er et supplement til vores andet opsøgende arbejde, og vi vil blot være et enkelt klik væk på de unges smartphones. Vi oplever, at der er en stor gruppe af børn og unge, der har spørgsmål, som kan være svært at få stillet. Her kan den anonyme chatrådgivning være vejen til at få råd og vejledning, siger Kasper Jørgensen som er SSP konsulent og koordinator på rådgivningstjenesten.

For folkeskoleeleverne vil chatrådgivningen være tilgængelig via skolernes elev-intra, så de bliver mindet om, at den eksisterer og samtidig er nem tilgængelig.

Chat-rådgivningen gik i luften torsdag 1. februar og vil fremover have åbent mandage kl. 15 – 18 og torsdage kl. 17 – 20.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.