31. maj 2018 - Nyheder

Nu går vi i haven

HAVELIV: Haveforeningen TrelHest er klar til at gå i jorden i Hestens Bakke Haven og Trelleborg Fælleshave.

Det fortæller Danielle Garcia Nielsen fra TrelHest til Vapnaaard Nyt.

- Vi går for alvor i jorden i maj, hvor sæsonen rigtig starter. I juni har vi meget travlt. Vi skal så masser af frø, sætte kartofler og løg. Der kommer planter i drivhuset, og vi luger ukrudt. Vi har samtidig fokus på dyrkning efter økologiske principper, permakultur, biodiversitet og urban gardening. Der er fuld gang i bierne på det her tidspunkt, hvor der måske er maj-honning, der skal høstes (vores første høst), lyder det fra Danielle. 

Permakultur eller Permanent Agriculture betyder ifølge Wikipedia ’vedvarende kultur’. Begrebet stammer fra et planlægningssystem for jordbrug, hvor man arbejder med forudsætninger for en vedvarende dyrkning, hedder det.

Urban gardening er ifølge Urban Garden Co. en global samfundstendens, som handler om lokalt at dyrke haven og naturen bæredygtigt på byens præmisser. Den simple skaberglæde i det at plante og se noget gro, skaber ro og meningsfuldhed i nutidens fortravlede hverdag, fortæller folkene bag Urban Garden Co..

Der er også andre aktiviteter og tiltag på vej omkring TrelHest-haverne på Vapnagaard:

- Vi skal også opstille den store pavillon ved Hestensbakke Haven, som vi søgte om og fik godkendt på den store generalforsamling, forklarer Danielle Garcia Nielsen til Vapnagaard Nyt.

Ifølge Danielle er der to havehold til at tage sig af TrelHest-haverne – et hold til haven ved Hestens Bakke og et til Trelleborg Haven (ved Ponydalen/Piskesmældet).

- Vi samarbejder med Helhedsplanen og Helt Frivillig, områdebestyrelsen, fællesbestyrelsen og forretningsudvalget, grønt udvalg og driften, oplyser Danielle, der også peger på nogle af de andre aktiviteter, TrelHest byder på hen over året: 

- Vi arbejder på at lave et kreativt projekt med beton i løbet af sommeren/efteråret, hvor der laves fliser efter aftryk fra rabarberblade. Trelleborg Haven skal have bygget deres bi-gård færdig og have deres første bi-familier i løbet af foråret/sommeren. Der skal plantes nye træer og bærbuske til efteråret i Hestens Bakke Haven. Og så har vi pizza-arrangementer og fællesspisning i sommerferien

Derudover pønser TrelHest-folkene på et formidlingsprojekt om bier hen over sommeren.

- Vi har søgt Nordea-fonden om penge til at lave et formidlingsprojekt om bier, hvor deltagerne får lov til at være med til at åbne op for staderne og se tavlerne. Vi har søgt om børnebidrag både til børn og voksne og det er så meningen at man skal kunne tilmelde sig nogle hold. Vi vil i den forbindelse invitere medlemmer fra den lokale bi-avler forening Kronborg Østrebirk til at komme og holde foredrag, siger Danielle Garcia Nielsen, der også fortæller, at haveforeningen arbejder med at kontakte andre havegrupper i Tibberupparken og Nøjsomhed.

Ønsker du at høre mere om haverne og Haveforeningen TrelHest på Vapnagaard, er du velkommen til at kontakte Danielle Garcia Nielsen på mail-adressen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det koster 50 kroner at melde sig ind i Haveforeningen TrelHest.

Du kan også kontakte:

Trelleborghaven: Birthe Aggebo, tlf. 4158 2726, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hestens Bakke Haven: Helle Boesen, tlf. 2927 9681, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også følge Haveforeningen TrelHest på Facebook ved at søge Haveforeningen TrelHest.

Ønsker du at læse flere historier fra maj-udgaven af beboerbladet Vapnagaard Nyt kan du klikke her.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.