28. august 2017 - Nyheder

Indvielse af tunnelkunst

TUNNELUDSMYKNING: Nu står den nye tunneludsmykning ved Ponydalen klar til indvielse.

I år har Kunst & Byrum under Helsingør Kommune rykket sine aktiviteter ud til boligområdet Vapnagaard. Her har den canadiske kunstner Aaron Li-Hill udsmykket gangtunnelen ved Ponydalen.

Du kan se Bendt Olesens billeder af tunneludsmykningen ved at klikke her.

Onsdag den 30. august kl. 15 vil værket blive afsløret og alle er velkommen til at deltage.

Festlighederne begynder klokken 15 ved tunnelen ved Ponydalen. Aaron Li-Hill vil være tilstede, og der vil blive holdt taler af Henrik Møller og Johannes Hecht-Nielsen fra Helsingør Kommune og Vapnagaards formand Anje Holmstad.

I pressemeddelelsen forud for indvielsen hedder det:

- Det har taget Aaron Li-Hill omtrent en uge at omdanne den mørke tunnel til en lys og farverig passage med inspiration fra den forandring dyr og mennesker oplever, når de bevæger sig fra et sted til et andet. Værket er en hyldest til mennesker, der af lyst eller nød forfølger sine drømme og bevæger sig ud på en rejse, migrerer og bosætter sig andre steder. Den canadiske kunstner er uddannet billedkunstner men har en baggrund som graffitimaler og er berømt for sine gavlmalerier, som han har udført over hele verden. Derfor er det med stolthed, at vi den 30. august kan indvie vores helt eget Tunnelværk på Vapnagaard malet af Aaron Li-Hill. Kunstnerens stil er personlig: motiverne maler Li-Hill flere gange oven i hinanden og det giver et levende udtryk. Som om motivet er i bevægelse. Men motivet fortoner sig også i streger og det giver værkerne et på en gang råt og komplekst, skrøbeligt og drømmeagtigt udtryk. Kunst & Byrum Helsingør håber, at værket vil sprede glæde for alle folk, der bevæger sig igennem gangtunnelen og blive et smukt nyt kendetegn for Vapnagaard.

Helsingør Kommune har siden 2012 stået bag Kunst & Byrums projekter, som blandt andet har resulteret i fem store gavlmalerier i centrum, tre udsmykkede tunneler ved Vapnagaard og midlertidige udstillinger i byrum og kulturinstitutioner. Projekterne formidler Helsingørs kulturhistorie og nuværende liv gennem billedkunsten.

Indvielse af tunneludsmyking af Aaron Li-Hill, ved Ponydalen, onsdag den 30. august kl. 15. Gratis. Alle er velkomne.

Foto: Bendt Olesen

 • Kontakt til ansatte
  08:00 - 15.00
  08:00 - 17.00
  08:00 - 14.00
  4925 2627
 • kontakt os

  ServiceCenterets kvikskranke, Hovmarken 7:
  Mandag klokken 8-15
  Tirsdag klokken 8-15
  Onsdag klokken 8-15
  Torsdag klokken 8-17
  Fredag klokken 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.