19. oktober 2016 - Nyheder

Husk at rense dit emhættefilter

EMHÆTTE-NYT: Brandfare og sundhedsskadelig mug er noget af det, du som beboer på Vapnagaard kan undgå, når du selv jævnligt renser filteret i din emhætte.

Det fortæller Vapnagaards varmemester Carsten Jørgensen til Vapnagaards beboerblad Vapnagaard Nyt

Han har lige haft ’et særligt groft tilfælde’ af en emhætte mellem hænderne, hvor filteret på ingen måde var blevet renset eller vasket jævnligt. Derfor var det nødvendigt at skifte hele emhætten ud på grund af fedt, snavs og mugdannelse inde i selve emhætten.

- Det er vigtigt, at man som beboer på Vapnagaard selv renser filteret i emhætten cirka en gang om måneden. Ellers samler der sig fedt, snavs og andet, som bevæger sig videre i kanalsystemet, og det skaber brandfare, fortæller Carsten Jørgensen, mens han viser Vapnagaard Nyt en emhætte, der bestemt ikke er blevet renset og vasket jævnligt.

Hvis filteret ikke bliver renset jævnligt, kan der også ’dryppe’ forskellige uhumske elementer fra det beskidte filter ned i din mad under selve madlavningen ved komfuret. Derfor er det også af hensyn til din egen sundhed, at du månedligt bør gøre filteret rent.

Ifølge varmemesteren er det meget enkelt selv at rense og vaske filteret i emhætten.

- Det er blot at tage filteret ud og rense det med varmt vand og sæbe, eller du kan komme filteret i opvaskemaskinen. Alternativt kan man sprøjte noget flydende brun sæbe på filteret og lægge det i en plasticpose, slå en knude på posen og lade hele herligheden stå natten over. Næste dag tager du filteret ud af plastikposen og vasker det med varmt vand. Så er det renset, forklarer Carsten Jørgensen, der understreger, at man IKKE må fjerne filteret fra emhætten og bruge den uden det.

Hermed er rådet om rens af emhættefilteret givet videre til dig.

Du kan læse hele efterårsudgaven af Vapnagaard Nyt ved at klikke her.  

 • kontakt os

  Telefontider

  Mandag - Fredag:

  8.00 - 10.00

  Telefon:

  4925 2627


  Personlig henvendelse
  Driftskontoret på Hovmarken 7 har åbent:

  Mandag - Fredag:

  10.00 - 12.00