25. juli 2017 - Nyheder

Fugle over Vapnagaard

FUGLE: Som du sikkert har læst her på vapnet, er flere beboere - i sær i blokkene omkring søen midt på Vapnagaard - godt trætte af mågerne. Der er mange, de larmer og sviner.

Derfor havde Vapnagaard som noget nyt besøg af en falk og en høg forleden for at dæmme op for mågerne. Det er teknisk afdeling på Vapnagaard, der vil forsøge at skræmme mågerne vælk, med hjælp ef en profesionel falkoner og hans fugl.

Vapnagaard Nyts 'hoffotograf' Bendt Olesen var på pletten, da en repræsentant fra virksomheden Dansk Skadefugle Kontrol kiggede forbi med en falk og en høg.

Du kan se nogle af Bendt Olesens billeder af falken og høgen ved at klikke her.

Falkoner Flemming Salomonsen har arbejdet med rovfugle i over 25 år står i spidsen for virksomheden Dansk Skadefugle Kontrol, en moderne virksomhed med fuld focus på regulering og bortskræmning af flyvende vildt. Måger, krager, alliker, råger, duer holdes borte med deres specialtrænede falke.

I næste uge starter han arbejdet ved og omkring søen, og herefter vil han bevæge sig rundt i bebyggelsen afhængig af, hvordan situationen udvikler sig.

Hvis du ser Flemming i arbejde, er det vigtigt, at du ikke kommer for nær. Ikke fordi det er forbundet med fare, men fordi, det kræver ro og stor opmærksomhed at arbejde med falke.

Se Jytte Olesens video af arbejdet med fuglene ved at klikke her.

Foto: Bendt Olesen

 • Kontakt til ansatte
  08:00 - 15.00
  08:00 - 17.00
  08:00 - 14.00
  4925 2627
 • kontakt os

  ServiceCenterets kvikskranke, Hovmarken 7:
  Mandag klokken 8-15
  Tirsdag klokken 8-15
  Onsdag klokken 8-15
  Torsdag klokken 8-17
  Fredag klokken 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.