11. maj 2016 - Arrangementer

Jord til BoGro

HAVER: Når beboerne på Vapnagaard planter, dyrker og gror på livet løs i de nye fælleshaver, så er det i jord, som hele byen har været med til at skaffe.

Lyng Brøndum Dyrholm, der står i spidsen for BoGro, fortæller til Vapnagaard Nyt, at den jord, der er i højbede, eller som er lagt ud i de større haver, består af en blanding af kompost og top-soil fra genbrugspladsen i Skibstrup.

- Vi synes, at det er en sund og bæredygtig idé at benytte så mange lokale produkter som muligt, så hvorfor ikke også jorden vi dyrker i?, spørger Lyng.

På genbrugsstationen i Skibstrup modtager man haveaffald fra borgere i hele Helsingør Kommune. Plantematerialet deponeres og gennemgår en formuldnings- og komposteringsfase. Herefter står det frit for alle borgere at hente både kompost og top-soil til haver, altaner og plantekasser.

Da BoGro spurgte, om man fra fælleshaveprojektets side også måtte hente et stort læs til Vapnagaard, var beskeden fra Forsyning Helsingør, der driver genbrugsstationen, at det skulle man være velkommen til.

- Blandet og vandet godt igennem er det rigtig god jord, og den er helt ideel til brug i fælleshaverne på Vapnagaard, fortæller Lyng.

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627
SMS tilmelding

Alle der har et offentligt tilgængeligt mobilnummer, modtager SMS fra Boliggården ved forstyrrelser af drift eller andre vigtige forhold.

Beboere med arbejdstelefon, hemmeligt nummer eller mobilnummer, der ikke fremgår af offentligt tilgængelige registre, kan tilmelde sig Boliggårdens SMS-tjeneste. 

Hvis man ikke ønsker at mondtage SMS'er fra Boliggården kan man afmelde sig tjenesten her.